19. 09. 2009.

all we ever wanted is to look good naked.


sve se je dogodilo kako se je trebalo dogoditi. ako pristanemo na taj oblik determinizma. čini mi se da moram.
I rečeno mi je da sam manipulirao i lagao, bio retoričan, izglumljen.
I rekao sam da sam bio zaljubljen i da sam idolopoklono gledao na svetost našeg odnosa.
I još ćemo puno toga reći, jer je sada prlika. Jer se opraštamo od ega, jer odrastamo.
Jer smo narasli. Skupa.
Osjećam se toliko jačim, boljim, ljepšim od kada sam u stanju ponoviti, na glas- sve što sam htio reći zadnjih godinu i nešto. Reći da je moja inspiracija i reći hvala- ti na tome. Toliko toga lijepoga.
I što mi je još rečeno: da gledam u jednu točku, da će izmaglica nestati, da se ego treba ubiti. Da se više ne smijem, a poslije pljujem po tome. Da stanem. Da ne treba osuđivati, očekivati. Da treba pustiti, da treba poželjeti, iskreno, na pravi način.

I dobio sam. Sve što je rekao je istina. Htio sam ovo svo vrijeme nakon događaja. Postao sam svjestan svojih manipuliranja, svoje glume, svojih zašto i svojih kako. I ostao sam savim sam na tom Suncu. Na toj plaži, koju su svi koje sam htio više- napustili. To je bila paradigma moje ljubavi. Mislio sam da prava ljubav mora umrijeti, pa sam onda mislio da se prava ljubav vraća. Nisam znao u što vjerujem i sva nevjerovanja su ubila tu ljepotu- koju sam toliko jako želio.

Dok sam htio da ostanu, sam radio sve protiv toga da ostanu. Dok sam htio da me voli sam se ljubio s nekim koga nisam ni poznavao. Dok sam htio prolaziti sam stajao. Nisam vjerovao da sam faktor pa onda i nisam bio. Misli su mi bježale na životne supstitute, na karijeru, na novac, na krivnju, na materijalna ostvarenja, dok sam patio i umirao zbog ljubavi.

Sada sam dobio novu šansu. Dobio sam razgovor, dobio sam volju da mijenjam.
Prvi puta slušam o sebi ono što duboko znam. Nije ugodno i nije sretno, ali je istinito dakle- lijepo.

Postao sam ta Laž koja želi biti Istina. Postao sam Laž koja u suštini svog postojanja želi biti nešto drugo. Istinita laž. Lažna istina. Sve uz definicije . Sve uz razloge.

Sada ću ostajati duže na stanicama, neću se samo tako ukrcavati, jer nema se više kuda pobjeći, jer ja jesam postao luka kojoj se želim vratiti.